Millingen in oude ansichten: Café "de Kastanje"

kijk ook op: www.dekastanje119.nl


Hier volgt een overzicht van mijn verzameling oude ansicht- en prentbriefkaarten van Millingen aan de Rijn. Op dit moment bestaat mijn verzameling uit circa 300 kaarten. Uiteraard blijft de verzameling groeien en ben ik continu op zoek naar ansicht of prentbriefkaarten. Heeft u oude ansichten van Millingen neem dan contact op met:

Erik Janssen, Eisenhowerstraat 35, 6566 CR Millingen aan de Rijn. Telefoon-fax 0481-432310

 


Klik op de ansicht en u ziet het originele formaat, veel plezier

 Home


Overgenomen van de website van De Kastanje

Op 6 november 1870 startte Klaas Bierman met ons huidige bedrijf. Destijds was het gebruikelijk dat een boer meerdere bedrijven had. Naast het boerenbedrijf leverde hij ook kaas. Dagelijks trok hij erop uit om de producten aan de man te brengen. Het bedrijf werd later voorgezet door Cobus Verkerk.
Zoon Gert nam, samen met zijn echtgenote Cor,  in 1954 het bedrijf van zijn vader over. Gert bouwde de Kastanje uit tot een volwaardig horecabedrijf in het centrum van Millingen aan de Rijn. In 1988 ging de Kastanje, inmiddels meer dan 100 jaar oud, over in handen van Carla Verkerk en haar man Peter Smits. De naam de Kastanje heeft het bedrijf te danken aan, hoe kan het ook anders, de Kastanjeboom die direct naast de zaak heeft gestaan. De boom werd in 2002 geveld door een storm, nadat hij ruim 100 jaar het beeld bepaalde in het dorp en van onze zaak.